Neyio píše:To ano, ale on dopredu vie kto sa ako rozhodne teda na zaklade slobodnej vole, preco potom aj tak da takemu cloveku sa narodit, ked vie ze sa rozhodne pre zlo a bude zatrateny, to mi nie je jasne, viem ze mame slobodnu volu neboj sa neni som az taka stupid
luki píše:Neyio píše:To ano, ale on dopredu vie kto sa ako rozhodne teda na zaklade slobodnej vole, preco potom aj tak da takemu cloveku sa narodit, ked vie ze sa rozhodne pre zlo a bude zatrateny, to mi nie je jasne, viem ze mame slobodnu volu neboj sa neni som az taka stupid
hmm, toto je podla mna zaujimave... rozmyslam, ci to nie je ten pripad logickej protirecivosti otazky... teda ci moze Boh vediet "nieco", co "nie je".. ..?
Tak ti, Luki, poviem, ze to nie je logicka protirecivost.. Totiz, ak dobre citas, v liste do Efezanov Pavol pise, ze Boh si nas este pred zalozenim sveta vyvolil, aby sme boli svati adt... Ako je to potom, podla teba, mozne? Neboli sme, a predsa sme boli? Totiz uz sme jestvovali, ale na sposob idei. Nie konretne! A tak to je, aj podla mna, ohladom nasho slobodneho vyberu konania - Boh vidi vsetko - nespocetne mnozstvo moznosti, z ktorych si vyberam jednu. Ale to nebol predmet tej diskusie, tak sa vratim![]()
Este sa trochu vratim k tomu..prave nad tym rozmyslam, ze ci Boh moze vidiet to, co som si este nevybral, moznost, ktora neexistuje,. verim, ze Boh to vzdy nejako zariadi, ale ci nie nejako inak.. aby sme nedavali Bohu schopnosti, ktore nie su realne mozne.. .. toto je dost filozoficke
hmm, ak si nas Boh vyvolil uz pred nasim stvorenim, myslim, ze to stale neznamena, ze stopercentne sme v nebi
![]()
![]()
ale to len tak naokraj, myslim, ze sa rozumieme..
luki píše:Tak ti, Luki, poviem, ze to nie je logicka protirecivost.. Totiz, ak dobre citas, v liste do Efezanov Pavol pise, ze Boh si nas este pred zalozenim sveta vyvolil, aby sme boli svati adt... Ako je to potom, podla teba, mozne? Neboli sme, a predsa sme boli? Totiz uz sme jestvovali, ale na sposob idei. Nie konretne! A tak to je, aj podla mna, ohladom nasho slobodneho vyberu konania - Boh vidi vsetko - nespocetne mnozstvo moznosti, z ktorych si vyberam jednu. Ale to nebol predmet tej diskusie, tak sa vratim![]()
Este sa trochu vratim k tomu..prave nad tym rozmyslam, ze ci Boh moze vidiet to, co som si este nevybral, moznost, ktora neexistuje,. verim, ze Boh to vzdy nejako zariadi, ale ci nie nejako inak.. aby sme nedavali Bohu schopnosti, ktore nie su realne mozne.. .. toto je dost filozoficke
hmm, ak si nas Boh vyvolil uz pred nasim stvorenim, myslim, ze to stale neznamena, ze stopercentne sme v nebi
![]()
![]()
ale to len tak naokraj, myslim, ze sa rozumieme..
milancssr píše:Myslím, že je dôležité si uvdomiť, že Božia existencia je iná, ako tá naša. My žijeme v čase a priestore - viem, aký bol včerajší obed, ktorý je pre mňa už minulosťou, ale neviem, aký bude ten zajtrajší. Boh existuje v ABSOLÚTNOM TERAZ. On JE v minulosti, JE v prítomnosti, JE v budúcnosti.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť